A korrelációs mérőszámok magasak voltak, 0,84 és 0,97 között mozogtak

A korrelációs mérőszámok magasak voltak, 0,84 és 0,97 között mozogtak

Írta: Don Rauf 2020. február 25

A hordható fitneszeszközök segíthetnek előre jelezni az influenzajárványokat?

A Fitbits-en rögzített nyugalmi pulzusszám és alvási szokások változásai szorosan összhangban vannak a CDC influenzaszerű megbetegedések arányára vonatkozó becsléseivel – állapítja meg a tanulmány.

Írta: Don Rauf 2020. január 22

Nincs influenza elleni oltás, és most megvan az influenza: mit tegyünk?

Az influenza egy-két hétre eltüntetheti Önt, de bizonyos lépések segíthetnek enyhíteni a tüneteket.

Írta: Don Rauf 2020. január 17

Mindennapi egészségügyi influenza térképkövető

2019. december 6-ig"

Orvosa meg tudja állapítani, hogy fülfájása valóban fülfertőzés-e. B. Boissonnet/Alamy

Mintha a köhögés, tüsszögés, orrfolyás nem lenne elég, a füled is fáj. A fájdalom megfázás vagy fülfertőzés tünete lehet, és tudnia kell, hogy melyik a megfelelő kezeléshez. Nem tudja, hogyan találja ki? Kezdd itt.

Amikor a megfázás tünetei közé tartozik a fülfájás

„Fájdalom esetén fülfájdalmat kaphat, mert a dobhártya begyullad a vírusfertőzés miatt” – mondja Richard Rosenfeld, MD, MPH, a New York-i Állami Egyetem Brooklyn állambeli Downstate Medical Center fül-orr-gégészetének professzora és elnöke. York.

A tompa, éles vagy égető fülfájás a hideggel elmúlik. Mivel a megfázást vírusok okozzák, a legjobb, amit tehet, ha kezeli a megfázásos tüneteket, és kivárja a fertőzést. A tylenol (acetaminofen) vagy az Advil vagy a Motrin (ibuprofen) segíthet a fülfájás enyhítésében.

Néhány embernél azonban, különösen a 8 év alatti gyermekeknél és a dohányzó felnőtteknél, a fül belsejében egy második fertőzés lép fel, amikor a baktériumok gennyet és folyadékot okoznak a dobhártya mögötti térben. A fülfertőzés sok tekintetben hasonló lehet a megfázás fülfájásos tüneteihez, kivéve, hogy a fájdalom valószínűleg élesebb lesz, és hirtelen jelentkezik.

Fülgyulladás okozta fülfájás

Az orvosok a fülfertőzést akut középfülgyulladásnak (AOM) nevezik. A következő jelek utalnak arra, hogy fülgyulladása van, nem pedig megfázás miatti fülfájás:

A fájdalom nem múlik el a többi megfázás tüneteivel együtt. Eltompult a hallása. „A fülgyulladással járó halláskárosodás jellemzően enyhe – ez egyenértékű azzal, mintha egy jó füldugót helyeznénk a fülbe” – mondja Dr. Rosenfeld. Belázasodhat. A fájdalom intenzívebb.

Sok fülgyulladást baktériumok okoznak, és antibiotikum-kúrával kezelhetők.

Ha fülgyulladása van, a következőket is teheti:

Nehezen alszik Szédül

Fülgyulladás diagnosztizálása

Annak megállapítására, hogy van-e fülgyulladása, kezelőorvosa otoszkópot használ, hogy megkeresse a fülben lévő fertőzés jeleit. Ilyen jelek a következők:

A dobhártya mögötti folyadék és genny miatt kidudorodó dobhártya; a folyadék felhalmozódását „effúziónak” nevezik. „A normálisnál kevésbé rugalmasan reagáló dobhártya; ezt pneumatikus otoszkóppal ellenőrizzük. A dobhártya felhősödése – „Általában a dobhártya úgy néz ki, mint egy átlátszó zuhanyfüggöny” – mondja Rosenfeld. Némi hallásvesztés; de Rosenfeld szerint a hallásvizsgálatok nem segítenek a fülfertőzés diagnosztizálásában.

Fülfertőzés utókezelése

Miután befejezte a fülgyulladás kezelésére szolgáló antibiotikum-kúrát, még mindig lehet folyadék a dobhártyája mögött. „A fülfertőzés természetes történetéhez hozzátartozik, hogy a gyógyulási szakasz részeként néhány héttől néhány hónapig marad némi folyadék” – magyarázza Rosenfeld.

Ha eltelt néhány hónap, és továbbra is hallásproblémái vannak, beszélnie kell orvosával a hallásvizsgálatokról. Az Amerikai Fül-orr-gégészeti Akadémia – Fej- és Nyaksebészet további információval szolgál a fülfertőzésekről és a halláskárosodásról.

A fülfájás nem tart örökké, és kezelheti a fájdalmat, hogy némi enyhülést kapjon. Ha felkeresi az orvost, akkor megtudhatja, mi okozza a fülfájást – és hogy van-e még valami, amit tehet a fájdalom enyhítésére.

Iratkozzon fel Egészséges Életmód Hírlevelünkre!

A legújabb hidegben & Influenza

Megfelelően mos kezet a COVID-19 idején? Töltse ki ezt a kvízt, hogy megtudja, jó kézhigiénés technikája van-e

Melyik kézmosási módszer pusztítja el a legtöbb kórokozót? A meleg vagy a hideg víz jobb? Használjon szappant és vizet vagy kézfertőtlenítőt a védekezés érdekében. . .

Írta: Alyssa Etier 2020. október 13

Az Ön őszi oltási útmutatója: Védje magát az influenza, a tüdőgyulladás és az övsömör ellen

Immunrendszerünk az életkor előrehaladtával hanyatlik, ami még kritikusabbá teszi az 50 év felettiek számára, hogy megkapják a védőoltásokat.

Írta: Brian P. Dunleavy 2020. október 9

Segíthet a keto diéta az influenza elleni küzdelemben?

Egy tanulmány megállapította, hogy az alacsony szénhidrát- és zsírtartalmú étrend megvédte az egereket az influenzától.  

Írta: Don Rauf 2019. december 5

Amit a 2019–2020-as influenzaszezonról tudni kell

Egy 4 éves kaliforniai halála rávilágít a betegség súlyosságára és a védőoltás fontosságára – állítják egészségügyi tisztviselők.

Írta: Don Rauf 2019. szeptember 20

Az antibiotikumok kevésbé hatásossá tehetik az influenza elleni védőoltást a bélmikrobák megzavarásával

Egy új tanulmány szerint az orális antibiotikumok csökkenthetik a szervezet immunválaszát a vakcinára.

Írta: Don Rauf 2019. szeptember 12

Továbbra is növekszik azoknak a gyermekeknek a száma, akiknél hiányzik a kritikus védőoltás

Az első influenzával összefüggő gyermekkori haláleset be nem oltott gyermekeknél az a tény, hogy a CDC jelentést adott ki az egyéb fertőző betegségek általános oltási lefedettségéről. . .

Fran Kritz 2018. október 17

Az új influenzakutatás új kezelést jelezhet

Egy tanulmány nullázta azt, hogy mitől olyan nehéz egy adott influenzatörzs ellen küzdeni.

Szerző: Shari Roan 2018. március 23

Az egészség megőrzése egy repülőgépen köze lehet ahhoz, hogy hol ül

Egy repülőgépen végzett baktériumok vizsgálata nyomon követte, hogyan terjednek a fertőző betegségek az utasszállító járatokon.

Szerző: Shari Roan 2018. március 20

Hogyan lehet letörni a lázat: Orvos által ajánlott tippek

2017. november 14-ig

10 orvos által jóváhagyott természetes megfázás elleni gyógymód

2017. november 14-ig"

A megfázás leépítheti szervezete természetes védekezőképességét, így sebezhetővé válik más egészségügyi problémákkal szemben. Lara Belova/iStock. com

A megfázás az orr és a torok erősen fertőző vírusfertőzése, és sokan közülünk ismeri az általuk okozott nyomort – torlódást, orrfolyást, tüsszögést, torokfájást, köhögést, enyhe lázat és fejfájást. De bármilyen nyomorúságos is, a legtöbb megfázás kisebb betegség, amely 14 napon belül elmúlik, akár kezeléssel, akár anélkül.

A csecsemők és a kisgyermekek gyakrabban kapnak megfázást, mint a felnőttek – jellemzően évente hat-tízet –, és nagyobb valószínűséggel lázasodnak, és nagyobb eséllyel szenvednek el megfázásos szövődményektől, amelyek orvoslátogatást igényelnek. A gyerekek, az idősek, a dohányosok és a súlyos egészségügyi problémákkal küzdő egyének, mint például az asztma, szívbetegség, rák vagy krónikus obstruktív tüdőbetegség https://harmoniqhealth.com/hu/ (COPD), általában tovább szenvednek, ha megfáznak.

Mikor több, mint megfázás?

Ha a megfázás két hétnél tovább tart, vagy folyamatosan visszatér, allergia, arcüreggyulladás vagy más másodlagos fertőzés lehet a tettes.

A láz fontos jel," – mondja Norman Edelman, MD, az Amerikai Tüdőszövetség vezető tudományos tanácsadója. "A megfázás általában nem jár lázzal. " Dr. Edelman tanácsolja, hogy a 102 F (39 C) vagy magasabb lázzal küzdő felnőttek és 39,5 C-os vagy magasabb lázú gyermekek orvoshoz forduljanak.

Ha csecsemője 3 hónaposnál fiatalabb, és 37,8 C-os vagy magasabb láza van, azonnal menjen orvoshoz – mondja Carlos Lerner gyermekorvos, a University of University of Mattel Gyermekkórház gyermekegészségügyi igazgatója. Kalifornia, Los Angeles. Ha kétségei vannak, Dr. Lerner azt tanácsolja a szülőknek, hogy hívják fel orvosukat: "Érdemes telefonon tanácsot kérni," mondja.

A megfázás súlyos szövődményei

A megfázás leépítheti szervezete természetes védekezőképességét, így sebezhetővé válik az egészségügyi problémákkal szemben, a fül- és arcüregfertőzésektől a torokgyulladásig, a hörghurutig és a tüdőgyulladásig. A fejfájás, a láz és az orrmelléküreg-fájdalom olyan sinusfertőzésre utalhatnak, amely kezelést igényel.

Minden bizonnyal, ha megfázás vagy arcüreg fertőzése volt, és most súlyosbodó fejfájása és láza van, ezt mindenképpen látni kell," mondja David Ross, MD, a Penrose-St. sürgősségi orvosa. Francis Egészségügyi Szolgálat, Colorado Springs, Colorado.

Ha olyan tünetei vannak, mint szúró fájdalmak a mellkasban, köhögés, amely színes köpet hoz létre, láz vagy légszomj jelentkezik, tüdőgyulladása lehet, és keresse fel orvosát. Ha a tünetek gyorsan jelentkeznek, azonnal orvoshoz kell fordulnia, mondja Dr. Ross.

A légúti syncytialis vírus vagy az RSV egy gyakori légúti vírus, amely a megfázáshoz hasonló tüneteket mutat, de súlyos tüneteket okozhat csecsemőknél, kisgyermekeknél és idősebb felnőtteknél. Míg a legtöbb ember egy-két hét alatt felépül az RSV-fertőzésből, a vírus a bronchiolitis (a tüdő kis légutak gyulladása) és tüdőgyulladásának leggyakoribb oka 12 hónaposnál fiatalabb amerikai gyermekeknél.

A csecsemők légzési nehézségeinek jelei közé tartozik a kitáguló orrlyukak, a szokásosnál gyorsabb légzés, a nyaki izmok megfeszülése vagy az ajkak körüli és az ujjak kékes elszíneződése. "Ha látja ezeket a dolgokat, azonnal vigye be őket a sürgősségire," Ross azt mondja.

A megfázás tüneteinek ellenőrző listái, amelyekre figyelni kell

Természetesen a legtöbb megfázás esetén soha nem lesz szükség a sürgősségi ellátásra. De ha a jelek és a tünetek megkérdőjelezhetőek, megér egy utazást.

Az Amerikai Családorvosok Akadémiája szerint itt van néhány piros zászló, amelyet keresni kell.

Gyermekeknél:

Magas láz (103 F felett), vagy 3 napon túl tartó láz 10 napon túl tartó tünetek Légzési nehézségek, gyors légzés vagy sípoló légzés Kékes bőrszín Fülfájás vagy fülelvezetés Mentális állapot változásai (például nem ébred, ingerlékenység, ill. görcsrohamok) Influenzaszerű tünetek, amelyek javulnak, de lázzal és rosszabb köhögéssel térnek vissza Krónikus egészségügyi állapot súlyosbodása

Felnőtteknél:

Magas, elhúzódó láz (102 F felett) Tünetek, amelyek 10 napnál tovább tartanak, vagy ahelyett, hogy javulna, rosszabbodnak Légzési nehézség vagy légszomj Fájdalom vagy nyomás a mellkasban ájulás vagy ájulás előtti érzés Zavartság vagy tájékozódási zavar súlyos vagy tartós hányás súlyos fájdalom a testében arc vagy homlok Rekedtség, torokfájás vagy köhögés, amely 10 nap után sem múlik el

Iratkozzon fel Egészséges Életmód Hírlevelünkre!

A legújabb hidegben & Influenza

Megfelelően mos kezet a COVID-19 idején? Töltse ki ezt a kvízt, hogy megtudja, jó kézhigiénés technikája van-e

Melyik kézmosási módszer pusztítja el a legtöbb kórokozót? A meleg vagy a hideg víz jobb? Használjon szappant és vizet vagy kézfertőtlenítőt a védekezés érdekében. . .

Írta: Alyssa Etier 2020. október 13

Az Ön őszi oltási útmutatója: Védje magát az influenza, a tüdőgyulladás és az övsömör ellen

Immunrendszerünk az életkor előrehaladtával hanyatlik, ami még kritikusabbá teszi az 50 év felettiek számára, hogy megkapják a védőoltásokat.

Írta: Brian P. Dunleavy 2020. október 9

Segíthet a keto diéta az influenza elleni küzdelemben?

Egy tanulmány megállapította, hogy az alacsony szénhidrát- és zsírtartalmú étrend megvédte az egereket az influenzától.  

Írta: Don Rauf 2019. december 5

Amit a 2019–2020-as influenzaszezonról tudni kell

Egy 4 éves kaliforniai halála rávilágít a betegség súlyosságára és a védőoltás fontosságára – állítják egészségügyi tisztviselők.

Írta: Don Rauf 2019. szeptember 20

Az antibiotikumok kevésbé hatásossá tehetik az influenza elleni védőoltást a bélmikrobák megzavarásával

Egy új tanulmány szerint az orális antibiotikumok csökkenthetik a szervezet immunválaszát a vakcinára.

Írta: Don Rauf 2019. szeptember 12

Továbbra is növekszik azoknak a gyermekeknek a száma, akiknél hiányzik a kritikus védőoltás

Az első influenzával összefüggő gyermekkori haláleset be nem oltott gyermekeknél az a tény, hogy a CDC jelentést adott ki az egyéb fertőző betegségek általános oltási lefedettségéről. . .

Fran Kritz 2018. október 17

Az új influenzakutatás új kezelést jelezhet

Egy tanulmány nullázta azt, hogy mitől olyan nehéz egy adott influenzatörzs ellen küzdeni.

Szerző: Shari Roan 2018. március 23

Az egészség megőrzése egy repülőgépen köze lehet ahhoz, hogy hol ül

Egy repülőgépen végzett baktériumok vizsgálata nyomon követte, hogyan terjednek a fertőző betegségek az utasszállító járatokon.

Szerző: Shari Roan 2018. március 20

Hogyan lehet letörni a lázat: Orvos által ajánlott tippek

2017. november 14-ig

10 orvos által jóváhagyott természetes megfázás elleni gyógymód

2017. november 14-ig"

A csatlakoztatott hordható eszközök száma világszerte várhatóan eléri az 1,1 milliárdot 2022-re. iStock

A Fitbitek és más hordható eszközök hasznos eszközöknek bizonyulhatnak az influenza és más fertőző betegségek terjedésének nyomon követésében.

A The Lancet Digital Health folyóiratban 2020. január 16-án megjelent kutatásban a tudósok kimutatták, hogy a hordható eszközök, például okosórák és fitneszkövetők által rögzített nyugalmi pulzusszámra és alvási szokásokra vonatkozó információk szorosan összefüggenek a Centers for Disease Control and Prevention által becsült influenzás esetszámokkal. (CDC).

A kaliforniai La Jolla-i Scripps Research Translational Institute (SRTI) kutatói öt államban 47 249 olyan személy adatait elemezték, akik folyamatosan Fitbitet viseltek. A kutatók influenza-előrejelzési modelljei nemcsak a CDC-adatoknak feleltek meg, hanem amikor a Fitbit információkat beépítették az influenza előrejelzési számításokba, 6-33 százalékkal javították a pontosságot.

„Ha ez az eszköz képes segíteni az influenza terjedésének korai észlelésében, akkor talán többet tudunk tenni ellene” – mondja Steven Steinhubl, a tanulmány szerzője, kardiológus és a Scripps Research digitális gyógyászatának igazgatója. „Epidemiológiai szempontból a valós idejű adatok birtokában valóban minimalizálható a terjedés. Kezelhetjük az embereket, otthon tarthatjuk az embereket, és tanácsokat adhatunk nekik, hogyan előzhetjük meg a betegség súlyosbodását vagy mások megfertőzését. ”

A napi adatok kihasználása

Ha valaki fertőző betegségben, például influenzában szenved, a nyugalmi pulzusszám általában megugrik, és az alvás időtartama általában hosszabb a normálisnál. Mivel ezeket a fiziológiai tényezőket folyamatosan mérik a Fitbit eszközök, Jennifer Radin, PhD kutató, a Scripps vezető munkatársa azt feltételezte, hogy a pulzusszám és az alvás valós idejű mérése javíthatja az influenza megfigyelését.

Dr. Radin Dr. Steinhubl és munkatársaival együtt több mint 47 000 Kaliforniában, Illinois-ban, New York-ban, Pennsylvaniában és Texasban élő ember adatait vizsgálta meg, akik Fitbit viselhető eszközt használtak legalább 60 napig a vizsgálat során. Az átlagos felhasználó 43 éves volt, és 60 százalékuk nő.

A felhasználók személyazonosságára vonatkozó részleteket mind titokban tartották, és a Fitbit adatvédelmi szabályzata értesítette az egyéneket arról, hogy az azonosítatlan információikat tudományos tanulmányozáshoz felhasználhatják.

A 2016-tól 2018-ig tartó kétéves periódus során rögzített információk több mint 13,3 millió nyugalmi pulzusszám és alvás mérést tartalmaztak.

A vizsgálók összehasonlították az érzékelők heti átlagait az influenzaszerű megbetegedések állami szintű heti becsléseivel, amint azt a CDC jelentette. A korrelációs mérőszámok magasak voltak, 0,84 és 0,97 között mozogtak (az 1-es korrelációs együttható azt jelenti, hogy erős a korreláció, míg a 0 azt jelenti, hogy nincs.)

„Ez az első utalás a jövő egészségügyi ellátására, arra, hogy valóban megőrizzük az emberek egészségét azáltal, hogy nyomon tudjuk követni az életjelek egyéni változásait” – mondja Steinhubl.

Egy potenciálisan hatékony előrejelző eszköz

A CDC szerint évente 9-45 millió amerikai betegszik meg influenzában.

A korrelációs mérőszámok magasak voltak, 0,84 és 0,97 között mozogtak
Derulează în sus